Bij een klachtgerichte voetreflexbehandeling vindt er, tijdens de eerste afspraak, een intake gesprek plaats om de klacht(en) in kaart te brengen en hierna volgt een ontspannende voetreflexbehandeling. De duur van de eerste afspraak is ca. 1,5 uur.

Tijdens de tweede behandeling krijg je een analytische massage. Met de speciale duimtechniek masseer ik de voet en breng gevoelige en/of pijnlijke zones in kaart. Vervolgens maak ik, aan de hand van het intakegesprek en de gegevens uit de analytische massage, een behandelplan en bespreek deze met jou.

Afhankelijk van je zorgvraag en je persoonlijke situatie zal de frequentie van het aantal behandelingen worden besproken. De vervolgbehandelingen duren ca. 50 minuten. De behandelingen zijn altijd ontspannend en harmoniseren lichaam en geest.

Tijdens de behandeling lig je comfortabel op een massagetafel, toegedekt met een zachte deken. Voor de voetreflexbehandelingen gebruik ik een licht geurende, verwarmde, essentiële olie.

 

Voetreflextherapie vervangt geen arts of medicijn, maar kan een waardevolle aanvulling zijn op al bestaande reguliere behandelmethodes. Indien je onder behandeling bent van een arts of specialist, overleg dan eerst met hen of zij geen bezwaar hebben tegen voetreflextherapie naast de al bestaande behandeling.