De zonnevlechtmassage behoort tot de energetische voetreflexmassages. Ik vertel je graag waarin deze massage je kan ondersteunen.

Anatomisch gezien is de zonnevlecht een zenuwknoop en hij ligt net voor het middenrif en achter de maag en is verbonden met allerlei zenuwen die daar lopen. De zonnevlecht heeft een sterke invloed op het spijsverteringsstelsel en zorgt voor het aan- en ontspannen van de darmen. Dit bevordert een goede spijsvertering.

Energetisch gezien vertegenwoordigt de zonnevlecht ons krachtcentrum, je eigen Zon, je eigen Ik. Van hieruit voelen we wat ons doel, onze passie en ons verlangen is. De zonnevlecht ligt ongeveer 5 cm. boven de navel. Via de zonnevlecht nemen we stemmingen van anderen waar en staan we in verbinding met de wereld om ons heen. Wanneer je met negatieve stemmingen of spanningen te maken krijgt, verkrampt onze zonnevlecht. Je voelt dan een onaangenaam gevoel in je buik. Het is een soort beschermingsmechanisme. De zonnevlecht kan ook helemaal open gaan, bijvoorbeeld als je verliefd bent. Je voelt dan de bekende  “vlinders in je buik”.

De zonnevlecht staat onder andere voor:

  • wilskracht
  • gevoel van eigenwaarde
  • activiteit
  • vurige levenskracht
  • het durven nemen van risico's
  • je persoonlijke kracht

De zonnevlecht is heel gevoelig voor stress, spanning, angst etc. en raakt hierdoor uit balans. Via de zonnevlechtmassage kan je goed aarden en kan de spanning, die is opgebouwd, weer worden afgevoerd. Stress kan hiermee op een dieper niveau worden behandeld en er komt weer balans in het lichaam.  Je komt weer in je eigen kracht te staan en kan weer stralen van binnenuit! Deze massage is los te boeken als een energetische, ontspannende voetreflexbehandeling maar ook als onderdeel van klachtgerichte behandelingen, bijvoorbeeld bij spanningen en stress, spijsverteringsproblemen, hypoglykemie en burn-out.