Zonnevlecht massage uitgelicht

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 11:25

Ook al is het februari, het zonnetje krijgt alweer kracht. Ik geniet ervan: de zonnestralen op mijn gezicht. Het ontspant, voelt zacht en geeft kracht en dat is ook precies wat de zonnevlechtmassage voor je doet. Ik vertel je er graag wat meer over.

Op het lichaam is de zonnevlecht een zenuwknoop en hij ligt net voor het middenrif en achter de maag. De zonnevlecht heeft een sterke invloed op het spijsverteringsstelsel en zorgt voor het aan- en ontspannen van de darmen. Dit bevordert een goede spijsvertering.

Energetisch gezien vertegenwoordigt de zonnevlecht ons krachtcentrum, je eigen Zon, je eigen Ik. Van hieruit voelen we wat ons doel, onze passie en ons verlangen is. De zonnevlecht ligt ongeveer 5 cm. boven de navel. Via de zonnevlecht nemen we stemmingen van anderen waar en staan we in verbinding met de wereld om ons heen. Wanneer je met negatieve stemmingen of spanningen te maken krijgt, verkrampt onze zonnevlecht. Je voelt dan een onaangenaam gevoel in je buik. Het is een soort beschermingsmechanisme. De zonnevlecht kan ook helemaal open gaan, bijvoorbeeld als je verliefd bent. Je voelt dan de bekende  “vlinders in je buik”.

De zonnevlecht staat onder andere voor:

  • wilskracht
  • gevoel van eigenwaarde
  • activiteit
  • vurige levenskracht
  • het durven nemen van risico's
  • je persoonlijke kracht

De zonnevlecht is heel gevoelig voor stress, spanning, angst etc. en raakt hierdoor uit balans. Via de zonnevlechtmassage kan je goed aarden en kan de spanning, die is opgebouwd, weer worden afgevoerd. Stress kan hiermee op een dieper niveau worden behandeld en er komt weer balans in het lichaam.  Je komt weer in je eigen kracht te staan en kan weer stralen van binnenuit!

De massage kan ook helpen bij spijsverteringsproblemen.

Op dit moment kan ik je helaas nog geen voetreflexmassage geven. Je kunt wél je eigen voet masseren of geef elkaar binnen je gezin een fijne voetreflexmassage gericht op de zonnevlecht. Op de afbeelding kun je de locatie van de zonnevlecht zien. Je kunt op deze plek zachtjes cirkelen, pulseren en soms is aanraken al voldoende. Ook is "het snorretje" (afbeelding/bron: boek Floor Tuinstra), waarbij je met je duim vanaf de zone van de zonnevlecht een snorretje "tekent" onder de bal van je voet naar de zijkanten van de voet, een hele fijne greep om spanning af te voeren. Om extra te genieten, kun je een draagolie mengen met een essentiële olie als Wild Orange, Bergamot of iets anders opbeurends. Geniet ervan!

Heb je vragen of is het je nog niet geheel duidelijk? Stuur me gerust een berichtje en ik leg het je uit!

 

Liefs, Mirjam


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
6 maanden geleden

Dank voor deze informatie, Mir, ik ga dit fijn met Wild Orange uitproberen. 🙏🏼