Mijn hoog sensitiviteit....jouw hoog sensitiviteit

Gepubliceerd op 7 maart 2021 om 17:57

Ik ben hoog sensitief. Het voelt bijna als uit de kast komen, nu ik dit hier zo schrijf. En zo’n gevoel is het ook lang geweest, bijna iets waarvoor ik me schaamde en misschien deed ik dat ook wel. Het heeft lang gevoeld als een zwakte, dat ik niet overal aan mee kon doen, dat het soms teveel voor me was. Nu kan ik oprecht zeggen: ik ben hoog sensitief en dit is wie ik ben. Het is één van mijn vele eigenschappen maar wel een heel belangrijke, die ik lang heb genegeerd.

Vroeger als kind, puber en als (jong) volwassene was ik mij nog niet zo bewust van mijn gevoeligheid. Het aanpassen aan mijn omgeving, het mee kleuren als een kameleon, ging mij moeiteloos af. Zo leek het, want ook toen had ik last van hoofdpijn klachten en hyperventilatie. Ik heb mijn hoofdpijn en ook mijzelf lang genegeerd, in de kou laten staan. De ander ging voor, ik wilde er altijd graag bij horen, als kind al, en vormde mij naar mijn omgeving; dit werd een tweede natuur.

Totdat mijn lichaam zei dat het klaar was. Op 21 jarige leeftijd kon ik mijn werk niet meer doen en ik kwam tijdelijk thuis te zitten. Iets later strandde mijn lange relatie, waarin ik mij zelf totaal had gegeven en ik wist niet meer wie ik zelf was…mijn eigen waarde was ver te zoeken.

Als we dan een hele grote sprong maken naar mijn nu 48 jaar, heb ik in de afgelopen 25 jaar kunnen leren steeds meer mijzelf te zijn en dit durf ik ook steeds meer te laten zien. Hier heeft mijn gezin en de opleiding tot voetreflex therapeut een grote rol in gespeeld. Uiteraard ging en gaat dit stap voor stap en zijn er nog steeds stappen te zetten.

Eén van de stappen, waarvan ik de laatste tijd steeds duidelijk voel dat ik deze mag gaan zetten, is dat ik heel graag nog meer hoog sensitieve (jong)volwassenen, kinderen en pubers wil gaan begeleiden. Ik weet hoe fijn het is om met gelijkgestemden hierover te praten en je elkaar direct begrijpt. Dat gun ik je van harte. Ik loop graag een tijdje met je mee om jou te ondersteunen in je proces, zodat je meer in je eigen kracht komt te staan. Ik wil je graag ondersteunen met (energetische) voetreflexmassages, tips en adviezen, komende vanuit de vraag: Wat heb jij nodig? Dat is namelijk een heel belangrijke vraag, vooral bij hoog sensitiviteit; je mag vertrouwen op je gevoel en van binnen voelen, wat jij wilt en nodig hebt, daar ligt jouw kracht!   

Heb je vragen? Wil je even van gedachten wisselen? Ik kijk naar je uit. Bel of mail me gerust.

 

Liefs, Mirjam


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.