Hoog sensitiviteit en voetreflex

Ongeveer 20% van de mensen in een groep is hoog sensitief. Bij hoog sensitiviteit heb je een gevoeligheid voor prikkels, vindt er een diepe verwerking van de prikkels plaats in de hersenen en worden emoties intens ervaren. Je hebt tijd nodig om al deze prikkels te verwerken door weer op te laden. Wanneer je onvoldoende tijd neemt om op te laden, kun je overprikkeld raken. Dit kan zich bijv. uiten in geïrriteerdheid, hoofdpijn, buikpijn en vermoeidheid.

Het is goed om uit te zoeken wat de overprikkeling veroorzaakt en hoe je weer kunt ont prikkelen. Misschien vind je het wel fijn om de stilte op te zoeken in de natuur of een (korte) meditatie te doen of voel je je weer beter door juist met anderen iets te ondernemen.

Wanneer je hoog sensitief bent, kun je vaak goed aanvoelen wat de ander nodig heeft, zodat je je veelal aanpast aan je omgeving en vergeet wat jezelf nodig hebt. Wat mij heeft geholpen is mijzelf de vraag te stellen: wat heb jij nu nodig, wat voel je nu? Op deze manier kom je weer terug bij jezelf en kun je voelen wat jij zelf wilt. Natuurlijk zal dit oefenen zijn, zeker als je dit nooit hebt geleerd of gedaan. Wees daarin ook zacht voor jezelf, stapje voor stapje.

Voetreflexmassages kunnen je ondersteunen in dit proces en helpen jouw lichaam meer in balans te krijgen. Door verschillende (energetische) voetreflexmassages word je je meer bewust van je eigen lichaam, kun je weer onderscheiden wat van jou is en wat van de ander, worden prikkels op harmonieuze wijze verwerkt en kom je meer in je eigen kracht te staan! Ook lichamelijke klachten kunnen verminderen of verdwijnen. Indien je het fijn vindt, geef ik je tips voor ademhaling- en aardingsoefeningen en korte meditatie technieken.

Voel jij een JA en wil je een afspraak maken of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met me op.